пʼятниця, 4 вересня 2015 р.

План роботи районного методичного об’єднання вчителів математики на 2015-2016 навчальний рік



Мета методичного об’єднання:

·       активізувати творчий потенціал кожного вчителя МО;
·       надавати методичну допомогу вчителям у розвитку та підвищенні професійної майстерності;
·       вивчати і впроваджувати в практику сучасні технології навчання, форми і методи роботи на уроці та в позакласний час.

 Завдання
районного методичного об’єднання вчителів математики
на 2015-2016 н.р.

1.    Підвищувати ефективність навчально-виховного процесу шляхом використання інтерактивних методик навчання.
2.    Працювати творчо над розвитком інтелектуальних умінь учнів.
3.    Поліпшити контроль знань учнів, готувати різнорівневі контрольні роботи з наступним по елементним аналізом, тестові завдання, проводити відповідну роботу з усунення прогалин у знаннях учнів.
4.    Поєднувати фронтальні, групові та індивідуальні форми роботи на уроках математики.
5.    Приділяти належну увагу моніторингу навчальних досягнень учнів, проведенню державної підсумкової атестації, в т.ч. у формі ЗНО.
6.    Використовувати сучасні інформаційні технології.
7.    Покращити підготовку обдарованих дітей до участі у олімпіадах.
8.    Організувати участь дітей у секції «Математика» Гайворонської філії МАН.
9.    Поліпшити позакласну роботу з математики, організувати роботу математичних гуртків.

 
Аналіз роботи
районного методичного об’єднання вчителів математики
у 2014-2014 навчальному році


У 2014-2015 навчальному році робота районного методичного об’єднання вчителів математики була спрямована на реалізацію державної освітньої політики, визначеною Національною доктриною розвитку освіти, Державною програмою «Вчитель», Указами Президента України, постановами Уряду, чинним законодавством про освіту, районних програм в галузі «Освіта» та надання методичної допомоги педагогічним працівникам щодо стабілізації умов функціонування, оптимізації та розвитку установ освіти району, інформатизації навчально-виховного процесу.
Аналіз діяльності методичного об’єднання засвідчує, що вчителі математики, в цілому, забезпечують реалізацію єдиної державної політики в галузі освіти.
Протягом 2014-2015 навчального року РМО через мережу колективних, групових та індивідуальних форм методичної роботи продовжувало працювати над організаційним та науково-методичним забезпеченням реалізації науково-методичної теми: «Формування творчості вчителя в процесі викладання математики».

У 2014-2015 навчальному році пройшли атестацію 7 вчителів математики: підтверджено кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» - 4 вчителя, кваліфікаційну категорію «спеціаліст І категорії» - 2 вчителя, встановлено кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» - 1 вчитель. Курсове підвищення кваліфікації пройшли 7 вчителів за напрямом «математика».
Протягом 2014-2015 навчального року приділялася увага роботі з вчителями, стаж роботи яких до 3-х років. Це вчителі: Споран Віталій Васильович (ЗШ І-ІІІ ступенів смт Завалля), Худа Неля Миколаївна (ЗШ І-ІІІ ступенів с. Чемерпіль), Сафіуліна Олена Віталіївна (ЗШ І-ІІІ ступенів с. Солгутове), Сіденко Інна Володимирівна (ЗШ І-ІІІ ступенів с. Мощене). Вони мали наставників з числа педагогів-предметників своїх закладів, які надавали молодим спеціалістам допомогу в плануванні навчально-виховної та позакласної роботи, розробці поурочних планів, впровадженні досягнень прогресивного педагогічного досвіду, нових форм і методів навчання і виховання учнів тощо. Окрім цього, молоді вчителі отримували методичні консультації від вчителів вищої категорії, вчителів-методистів ЗНЗ району та мали змогу ознайомитися з роботою кращих вчителів, відвідували школу молодого вчителя, засідання якої проходили на базі навчальних закладів, у яких працюють досвідчені педагоги.

У 2014-2015 навчальному році організація навчально-виховного процесу у ЗНЗ здійснювалася відповідно до робочих навчальних планів, складених на основі Типових навчальних планів, за чинними програмами з математики, затвердженими та рекомендованими МОН України для використання у загальноосвітніх навчальних закладах у 2014-2015 навчальному році.
В своїй роботі вчителі математики керувалися нормативними документами:
-         методичними рекомендаціями щодо викладання математики у 2014-2015 н.р.;
-         наказом МОН України від 13.04.2011 № 329 «Про затвердження критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів у системі загальної середньої освіти»;
-         Інструкцією з ведення класного журналу учнів 5-11(12) класів загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженою наказом МОН України від 03.06.2008 № 496 «Про затвердження інструкції з ведення класного журналу учнів 5-11(12) класів загальноосвітніх навчальних закладів».
В усіх закладах освіти в наявності зазначена вище необхідна нормативно-правова база з викладання предмета. Вчителі забезпечені програмами та підручниками на 100%. Навчальні програми з математики виконані повністю за змістом і за кількістю годин.

Протягом  2014-2015 н.р. проведено 3 семінари вчителів математики:
-         «Виховний потенціал уроку математики, як джерело формування ціннісних орієнтацій учнів» на базі ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 м. Гайворон;
-         «Домашнє завдання у навчальній діяльності учня» на базі ЗШ І-ІІІ ступенів с. Вікнина;
-         Майстер-клас Гречаної В.В. «Розв’язування олімпіадних задач» на базі НВК «Гайворонська гімназія-ЗШ І-ІІІ ступенів № 5» м. Гайворон.
Відвідані під час семінарів-практикумів відкриті заходи свідчать про те, що вчителі запроваджують інноваційні технології, що сприяє виявленню, систематизації та розповсюдженню прогресивного педагогічного досвіду з метою формування компетентностей учнів.

Простежується тенденція щодо зростання у відсотковому значенні кількості учнів з високим та достатнім рівнем навчальних досягнень з математики: у НВК «Гайворонська гімназія-ЗШ І-ІІІ ступенів № 5», ЗШ І-ІІІ ступенів № 1, № 2, № 3 м. Гайворон, ЗШ І-ІІІ ступенів с.  Хащувате, с. Червоне та с. Чемерпіль.
У закладах створено умови для якісного виконання навчальних планів і програм: організовано проводяться додаткові заняття з учнями, які потребують допомоги у навчанні, індивідуальні консультації вчителів щодо корекції знань. З обдарованими учнями з метою якісної підготовки до олімпіад та турнірів проводяться вчителями додаткові заняття за окремими розкладами.
Аналіз рівня досягнень учнів відповідає рівню їх навчальних можливостей(тобто, вчителі оцінюють учнів об’єктивно).
У системі перевіряється стан перевірки зошитів вчителями. Систематична робота адміністрації з цього напрямку дає позитивні результати: у порівнянні з минулим роком покращився стан ведення учнівських зошитів, перевірки робіт вчителями стали систематичнішими, збільшилась кількість учнів, які ведуть зошити охайно. Перевірка стану роботи з зошитами учнів виявила вчителів, які їх не систематично перевіряють, не проводять роботу над помилками. Вчителі, у роботі яких виявлено порушення, попереджені, пояснювальні у наявності.

З метою пошуку дітей, які цікавляться вивченням математики, відбору кращих учнів для участі у районних та обласних заходах, олімпіадах кожного року проводяться олімпіади з математики.
У 2014-2015 н.р. проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових і спеціальних дисциплін організовано згідно з наказами Управління освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2014-2015 н.р.», відділу освіти Гайворонської райдержадміністрації «Про проведення І і ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2014-2015 н.р.».
У першому етапі Всеукраїнської олімпіади з математики у 2014-2015 н.р. взяли участь 401 учень. У листопаді 2014 року проведено ІІ (районний) етап Всеукраїнської олімпіади з математики.
У другому (районному) етапі взяли участь 110 учнів.
Перше місце отримали:
Нехай Тарас
-
учень 6 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів смт Завалля
Блажко Віолетта
-
учениця 6 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 м. Гайворон
Мельник Катерина
-
учениця 7 класу НВК "Гайворонська гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5"
Грицаєнко Катерина
-
учениця 8 класу НВК "Гайворонська гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5"
Янакі Роман
-
учень 9 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Таужне
Подуфала Тетяна
-
учениця 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Таужне
Берест Михайло
-
учень 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Чемерпіль
Морозов Євгеній
-
учень 11 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 м. Гайворон
Друге місце:
Заянчуковська Анна

Свистунов Костянтин
-

-
учениця 6 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Чемерпіль
учень 6 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 м. Гайворон
Старіков Дмитро
-
учень 7 класу Заваллівської школи-інтернат
Рекечинський Дмитро
-
учень 7 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Таужне
Поворознюк Дмитро
-
учень 8 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Хащувате
Чепіжко Віра
-
учениця 9 класу НВК "Гайворонська гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5"
Бєла Діана
-
учениця 9 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 м. Гайворон
Волик Дарина
-
учениця 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів смт. Салькове
Герасименко Вадим
-
учень 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2   м. Гайворон
Михальченко Олег
-
учень 11 класу НВК "Гайворонська гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5"
Третє місце:
Клевенець Андрій
-
учень 6 класу НВК "Гайворонська гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5"
Карашевич Віталій
-
учень 6 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Червоне
Долинський Антон
-
учень 6 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Казавчин
Соколов Михайло
-
учень 7 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 м. Гайворон
Уманець Катерина
-
учениця 7 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів смт. Завалля
Цвеліховська Тетяна
-
учениця 7 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Бандурове
Склярук Лілія
-
учениця 8 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 м. Гайворон
Мельник Олександр
-
учень 8 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 м. Гайворон
Кравченко Оксана
-
учениця 8 класу НВК "загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступеня – дошкільний навчальний заклад" с. Котовка
Коваль Ростислав
-
учень 9 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Хащувате
Чистякова Діана
-
учениця 9 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Солгутове
Волик Дарина
-
учениця 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів смт. Салькове
Кучер Микита
-
учень Гайворонського професійно-аграрного ліцею
Мельникова Анастасія
-
учениця 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 м. Гайворон
Пересунчак Вікторія
-
учениця 11 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 м. Гайворон
Качур Софія
-
учениця 11 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ  ступенів № 3 м. Гайворон
Просянкін Андрій
-
учень Гайворонського професійно-аграрного ліцею

Команда району на обласному етапі складалася з 6 учнів. Готували команду вчителі Гречана В.В. і Шестаковська Н.М. (НВК «Гайворонська гімназія-ЗШ І-ІІІ ступенів № 5», Ремінна Т.Г. (ЗШ І-ІІІ ступенів № 1), Подуфала К.Ю. (ЗШ І-ІІІ ступенів с. Таужне).
Призери обласних олімпіад

Прізвище, ім’я учня
Клас
Місце
Школа
Вчитель
Бєла Діана
9
ІІІ
ЗШ І-ІІІ ст. 
№ 1 м. Гайворон
Ремінна Т.Г.
Янакі Роман
9
ІІІ
ЗШ І-ІІІ ст. с.Таужне
Подуфала К.Ю.
Чепіжко Віра
9
ІІІ
НВК "Гайворонська гімназія-ЗШ І-ІІІ ст. № 5"
Гречана В.В.

Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України проводиться відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 18.08.1998 № 305 з метою виявлення, підтримки обдарованої учнівської молоді, залучення її до наукових досліджень та створення умов для самореалізації творчої особистості в сучасному суспільстві.
Під час підготовки до участі у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН учні мають змогу поглибити свої знання з предмета, навчаються вести конструктивну дискусію, яка побудована на відстоюванні власної точки зору.
І (районний) етап (січеь 2015 р.) проведено на базі НВК «Гайворонська гімназія-ЗШ І-ІІІ ст. № 5». В секції «Математика» захищалося 20 учнів. На обласний етап було подано 12 робіт.

Переможці ІІ (обласного) етапу
Всеукраїнського конкурсу–захисту науково-дослідницьких робіт учнів членів МАН України по Гайворонському району

Прізвище,
ім’я учня
Клас
Місце
Школа
Вчитель
Чепіжко Віра
9
ІІІ
НВК "Гайворонська гімназія-ЗШ І-ІІІ ст. № 5"
Гречана В.В.
Коваль Ростислав
9
ІІІ
ЗШ І-ІІІ ст. с.Хащувате
Новіцька Г.В.
Подуфала Тетяна
10
ІІІ
ЗШ І-ІІІ ст. с.Таужне
Подуфала К.Ю.
Савченко Валерія
9
подяка за кращий захист
НВК "Гайворонська гімназія-ЗШ І-ІІІ ст. № 5"
Майко О.М.
Михальченко Олег
11
подяка за кращий захист
НВК "Гайворонська гімназія-ЗШ І-ІІІ ст. № 5"
Шестаковська Н.М.
Колтунов Олександр
8
подяка за кращий захист
НВК "Гайворонська гімназія-ЗШ І-ІІІ ст. № 5"
Гречана В.В.

З кожним роком зростає кількість учасників Міжнародного конкурсу «Кенгуру». Загальна кількість учасників конкурсу у 2014-2015 н.р. складала 294 учні.

ДПА з математики складалося учнями 9-х класів обов’язково, а учні 11-х класів універсального, математичного, економічного профілів складали ДПА у вигляді підсумкових контрольних робіт обов’язково, а учні інших профілів – за вибором. Положення про ДПА, порядок проведення та варіанти завдань розглядалися вчителями на засіданнях шкільних методичних об’єднань.

Результативність навчально-виховного процесу в ЗНЗ Гайворонського району свідчить про невичерпні можливості потенціалу вчителів математики.

В 2015-2016 навчальному році РМО вчителів математики продовжуватиме працювати над проблемою: «Розвиток творчої ініціативи, підвищення фахового рівня і професійної майстерності вчителів, використання інтерактивних методик при викладанні математики».


ТЕМАТИКА ЗАСІДАНЬ РМО ВЧИТЕЛІВ МАТЕМАТИКИ У 2015-2016 Н.Р.
           
Тематика засідань

Форма проведення
Дата проведення
Місце проведення
Відповідальний
При мітка
І засідання  
"Організація навчально-виховного процесу з математики  2015-2016 навчальному році"
1. Аналіз роботи РМО за минулий навчальний рік та планування роботи на 2015-2016 н.р.

2. Ознайомлення та обговорення інформаційно-методичних листів Міністерства освіти і науки України «Про вивчення математики в 2015-2016 н.р.»

3. Про зміни до навчальних програм з математики у 5-6 класах (наказ МОН від 29.05.2015 р. № 585).

4. Державний стандарт та навчальна програма з математики 7 класу як втілення новітніх тенденцій у розвитку шкільної математичної освіти.

5. Схвалення  методичних рекомендацій щодо ведення та перевірки зошитів математики в загальноосвітніх навчальних закладах.


Звіт




Повідом-
лення





28.08. 2015

НВК "Гайворонська гімназія загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5"
Філіпчук М.Д., методист РМК



Ремінна Т.Г., голова РМО, вчитель математики
ЗШ І-ІІІ ст. № 1
м. Гайворон

Карашевич І.І., вчитель математики ЗШ І-ІІІ ст.
с. Червоне

Споран В.В., вчитель математики ЗШ І-ІІІ ст.
смт Завалля


Ремінна Т.Г., голова РМО, вчитель математики
ЗШ І-ІІІ ст. № 1
м. Гайворон


Робота між засіданнями
- Огляд новинок фахової та методичної літератури:
- Підготуватись до районного конкурсу «Мій кращий конспект»
                                                                                                                                           Члени РМО          
- Вивчення  стану  викладання   математики в  ЗШ І-ІІІ ступенів с. Таужне та НВК «ДНЗ-ЗНЗ І-ІІ ст. с. Тополі»                       
Методист РМК                       вересень 2015р.  
ІІ засідання
"Формування пізнавального інтересу учнів до математики
шляхом впровадження інформаційних та телекомунікаційних технологій"
1. Підвищення якості навчально-виховного процесу через упровадження інформаційно-комунікаційних технологій.
2. Проведення практикуму для вчителів щодо створення і використання мультимедійних презентацій на уроках математики.
3. Обговорення завдань шкільної олімпіади.
4. Підготовка та організація предметних тижнів математики.
Обмін досвідом


Із досвіду роботи






Листопад 2015 р.









ЗШ І-ІІІ ступенів 
с. Долинівка
Рябокучма А.Д., методист РМК


Марчук О.А. вчитель математики та інформатики ЗШ І-ІІІ ст. с.Долинівка

Члени РМО

Ремінна Т.Г., голова РМО, вчитель математики
ЗШ І-ІІІ ст. № 1 м. Гайворон


Робота між засіданнями
- Підготовка учнів до участі у олімпіаді районного, обласного та Всеукраїнського масштабів.
                                                                         Члени РМО                      Листопад-грудень  2015р., січень 2016 р.
- Огляд новинок фахової та методичної літератури:
1.     Н.Аніскіна „Педагогічна підтримка обдарованості”. Бібліотека „Шкільного світу”.
       2. Інтерактивні технології навчання: теорія, практика, досвід: Метод. посібник./Авт.- уклад. О.Прометун, Л.Пироженко
           К., 2002. 
- Вивчення стану викладання математики ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 м. Гайворон
Методист РМК                        грудень 2015р.

ІІІ засідання
"Робота з обдарованими учнями та підготовка до ДПА і ЗНО на уроках математики"
  

1. Результати роботи з обдарованими учнями.

2. Організація системного повторення з метою підготовки учнів 9 класів до ДПА, 11 класів до ДПА у форматі ЗНО.

3. Творчий звіт учителя математики щодо реалізації власної проблеми роботи.

Доповідь


Інформація



звіт, презентація

Лютий 2016 р.


ЗШ І-ІІІ ст. № 1
м. Гайворон



Рябокучма А.Д., методист РМК

Ремінна Т.Г., голова РМО, вчитель математики
ЗШ І-ІІІ ст. № 1 м. Гайворон

Романюк Н.М., вчитель математики ЗШ І-ІІІ ст. с.Хащувате

Гончарук Г.В., вчитель математики ЗШ І-ІІІ ст. № 2 м. Гайворон

Гронська О.В., вчитель математики ЗШ І-ІІІ ст. № 2 м. Гайворон



Робота між засіданнями
- Проведення відкритих уроків.     
Члени РМО                                     лютий-квітень 2016 року
- Проведення тижнів математики. 
                               Члени РМО          за планами ЗНЗ, січень-квітень 2016 року
- Участь у конкурсах майстер-класів «А я роблю так…»
                   Члени РМО                                                   березень 2016 року                      

ІV засідання
"Створення ситуації успіху. Семінар-практикум"


1. Роль ситуації успіху в навчальній діяльності.


2. Практикум з розв’язування завдань у форматі ЗНО поглибленого рівня.

3. Аналіз перевірки учнівських зошитів.


4. Організація проведення ДПА учнів 9 класу.

5. Підведення підсумків роботи за рік.

Доповідь


Обмін досвідом








Звіт

Травень
.2016 р.

Районний методкабінет

Рябокучма А.Д., методист РМК

Мєх С.А., вчитель математики та інформатики ЗШ І-ІІІ ст. № 1 м. Гайворон

Ремінна Т.Г., голова РМО, вчитель математики
ЗШ І-ІІІ ст. № 1 м. Гайворон

Члени РМО

Ремінна Т.Г., голова РМО, вчитель математики
ЗШ І-ІІІ ст. № 1 м. Гайворон



  Робота між засіданнями
- Поповнення  банку даних обдарованих дітей.         
Голова РМО                              Протягом року
- Дослідження рівня готовності вчителів до інноваційної діяльності.. 
Голова РМО                    Травень 2016 р.
- Накопичення «інформаційних банків» перспективного досвіду вчителів математики району.
Протягом року





V. ГРАФІК ВІДКРИТИХ УРОКІВ, ПОЗАКЛАСНИХ ЗАХОДІВ

з/п
Прізвище, ім’я, по батькові
Назва предмета, клас
Дата
Мета відвідування
При   мітка
1.
Подуфала К.Ю., вчитель математики ЗШ     І-ІІІ ступенів  с. Таужне
Математика,
6 клас
Вересень 2015 р.
Атестація школи

2.
Гончарук Г.В., вчитель математики ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 м. Гайворон
Геометрія,
7 клас
Грудень 2015 р.
Атестація школи

3.
Гронська О.В., вчитель математики ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 м. Гайворон
Математика,
5 клас
Грудень 2015 р.
Атестація школи

4.
Забіяка І.А., вчитель математики ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 м. Гайворон
Математика,
6 клас
Грудень 2015 р.
Атестація школи

5.
Громик С.Г., вчитель математики НВК «Гайворонська гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5»
Алгебра,
9 клас
Лютий 2016 р.
Атестація вчителя

6.
Закернична О.В., вчитель математики та інформатики ЗШ І-ІІІ ступенів смт Завалля
Геометрія,
8 клас
Листопад 2015 р.
Атестація вчителя



VI. ПЛАН УЧАСТІ РМО У ПРЕДСТАВНИЦЬКИХ ЗАХОДАХ РАЙОНУ

№ з/п
Назва заходу
Дата проведення
Відповідальний
1.
Участь в організації та проведенні дня вчителя
Жовтень 2015 р.
Методист РМК
2.
Конкурс-захист наукових робіт учнів-членів Гайворонської філії МАН.
Січень 2016 р.
Методист РМК
3.
Січнева конференція
Січень 2016 р.
Методист РМК
3.
Організація  свята присвяченого Дню дитинства та завершенню 2015-2016 н.р. навчального року
1 червня 2016 р.
Методист РМК
4.
Серпнева конференція
Серпень 2016 р.
Голова РМО


VII. ВИВЧЕННЯ, УЗАГАЛЬНЕННЯ, ВПРОВАДЖЕННЯ ПЕРСПЕКТИВНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО ДОСВІДУ

1.      Вивчення кращого досвіду роботи педагогічних працівників району
Прізвище, ім’я, по батькові
Тема досвіду
Адреса досвіду
Форма вивчення
Форма звітності
Ремінна
Тетяна
Григорівна
Активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках математики та в позакласній роботі
Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1
м. Гайворон
Відвідування уроків, позакласних заходів, співбесіда з вчителем, учнями, батьками
Випуск методичного бюлетеня
2.     Проведення творчих звітів вчителів, що атестуються.
                                                                       Березень 2016 року

VIII. РОБОТА З МАЛОДОСВІДЧЕНИМИ ПЕДАГОГАМИ

№ з/п
Назва заходу
Дата проведення
Відповідаль-ний
1.
Надати індивідуальну допомогу вчителям трудового навчання, стаж яких до 3 років:
- Спорану Віталію Васильовичу, вчителю математики
ЗШ І-ІІІ ступенів смт Завалля;
- Бондару Максиму Валерійовичу, вчителю математики
ЗШ І-ІІІ ступенів с. Долинівка;
- Худій Нелі Миколаївні, вчителю математики ЗШ І-ІІІ ступенів с. Чемерпіль;
- Сіденко Ірині Володимирівні, вчителю математики НВК «ЗНЗ-ДНЗ» с. Мощене;
- Вдовиченку Михайлу Васильовичу, вчителю математики ЗШ І-ІІІ ступенів с. Хащувате;
- Москальчуку Максиму Вадимовичу, вчителю математики ЗШ І-ІІІ ступенів с. Банду рове.
Протягом року
Методист РМК
2.
Взяти участь в засіданнях Школи молодого вчителя

За планом
Методист РМК
3.
Індивідуальні консультації:
- ведення шкільної документації;
- методичні вимоги до сучасного уроку;
- врахування психологічних особливостей школярів та визначення їх рівня здібностей.
Протягом року
Методист РМК
4.
Заняття-практикум:
-планування, структура проведення уроку, його самоаналіз;
- розробка моделей уроку, їх захист.
Березень 2016 р.
Методист РМК

IX. ВИВЧЕННЯ РІВНЯ ЗНАНЬ, УМІНЬ, НАВИЧОК ТА ВИХОВАНОСТІ УЧНІВ

№ з/п
Назва заходу
Дата проведення
Відповідальний
1.
Вивчення рівня навчальних досягнень учнів в ході атестаційної експертизи освітньої діяльності:

- загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Таужне;

- загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 м. Гайворон;

- НВК «ДНЗ – ЗНЗ І-ІІ ступенів» с. Тополі





Вересень 2015 р.


Грудень 2015 р.


Листопад 2015 р.
Методист РМК

X.  ОРГАНІЗАЦІЯ ПОЗАКЛАСНОЇ РОБОТИ

№ з/п
Назва заходу
Дата проведення
Відповідальний
1.
Організація та проведення конкурсів з математики.
Протягом року
Методист РМК,  голова  РМО
2.
Організація роботи предметних гуртків.
Протягом року

Методист РМК
3.
Проведення предметних тижнів з математики у ЗНЗ району.
Протягом року

Методист РМК, члени МО


 

Немає коментарів:

Дописати коментар